Eestimaa talve sobib "natuke aasjat" (kes teab, see mõistab) suurepäraselt. Teeb tuju heaks ja ajab kuuma sisse. Viimasel ajal ei saa kuidagi ilma kireva minevikuga Vietnamita. Ehk tuleb see sellest, et kahe eriti jäise hommikupoolikuga ahmisin läbi lugeda "Samba, sake ja tšillikauna". Lihtsalt nii hea jutuvestja on maailmarändurist Juta. Või et parajasti on võimalus lugeda Silja üliaktuaalseid, detailseid ja inforikkaid ülevaateid Saigonist, Hanoist jne.. Tundub, et toit on vietnamlasele tähtis! Lihtne söök on ka maitsete poolest nii hästi tasakaalus, et võib näppe limpsima jäädagi..
12 kanatiiba (kolmeks lõigatud)
Marinaad
2 cm ingverijuurt
2 küülauguküünt
1 tšillikaun
1 sidruni mahl
3 sl taimeõli
1 sl suhkrut
2 laimilehte või 1 laimi koor
1 sl värsket koriandrit
1 sl sojakastet
1/2 tl soola
Haki peeneks ja sega marinaadiained. Lõika kanatiivad lülidest väiksemateks paladeks ja pane marinaadi maitsestuma vähemalt 1 tunniks, parem üleöö. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 45 minutit või grillil.
Söö riisiga. Riisi kasta näppudega küpsetusvedelikku. Ei ole loomamoodi, pole iial näinud mõnd pudulojust esikäppadega sööki suhu tõstmas.
Allikas: Epp Mihkels. Aasia toidud.
Oi kui ilusaks Sinu sõnad minu reedeõhtuse meele tegid! Suur aitäh Sulle. Ütlemata suur rõõm on teada saada, et minu raamat Sulle meeldis! Sinu kanatiibasid vaadates meenus mulle üks teine kanatiivaroog, mida ma Tais olles valmistasin ja mida nüüd vahel jälle teinud olen: http://jucjaco.blogspot.com/2010/02/karamelli-laimi-kanatiivad-ehk-retsept.html
VastaKustutaÄkki meeldib Sullegi, maitsed on vägagi vietnamipärased :). Ilusat nädalavahetust!
Aitäh Juta..raamatuelamuse ja maitsva viite eest! Ei ole veel jõudnud Sinu varianti proovida, aga kindlasti teen seda! Palju rõõmu ja raamatule edu!
KustutaMarju, aitäh Sulle! Nii tore on sellist asja lugeda, tõesti!!!:) Mul on väga hea meel, kui saan uusi asju jagada ja tutvustada. Ja tundub, et Juta raamat tuleb ka endale soetada, et mitte suurepäraset lugemiselamusest ilma jääda:) Väga kena, et Sa oma leide jagad. See vihje Mozza retseptide osas läks ka minu puhul kümnesse.
VastaKustutaTervitused Singapuri lennujaamast:) Hetkel veel reibas, sest 30 tunnisest tagasisõidust on alles kolmandik läbitud. 13,5 tunnine lennusõit Amsterdami aga kohe varsti alagamas ...
Rõõmsat kojujõudmist, Silja! Kirjutasin oma õele, et ta ostaks mulle ühed Pedro kingad Changi`st, aga igaks juhuks tšekkasin internetist ja vaat siis- Pedro asemel Bata! Oh maailm ja tema arengud! Aga teiselt korruselt saab loodetavasti jätkuvalt söögiks chilli crab`e, nii maitsvad , kindlasti Sul juba järele proovitud! Ja pista varbad jalavõdistjasse ja imetle liblikaparki! Kohe kirjutan Sinu blogisse, mida ma sellest arvan.
Kustuta