28 juuni 2013

Maasika-rabarberisupp jogurtijäätisega

Kui superkokk Manu räägib, et saab toiduinspiratsiooni oma reisidelt, emakeselt looduselt ja “oma unenägus”, siis mina saan inspiratsiooni Manult või mõnelt teiselt tippkokalt. Unes näen ma äärmisel juhul oma põhitööd.

Niisiis maasikasupi idee Manu`lt, jogurtijäätis Vladislav Djatšukilt maikuu Oma Maitses. Just sellised on retseptid, mis mind otsekohe elevile ajavad. Lihtne, vaja vaid õiged asjad kokku panna.


Maasika-rabarberisupp

1 kg rabarberivarsi
400 g maasikaid
250 g suhkrut
300 g vett
veidi vanillisuhkrut

Puhasta rabarber ja lõika umbes 700 g kogusest ribadeks või kangideks. Pane kaussi, vala üle 100 g suhkruga ja jäta kaheks-kolmeks tunniks maitsestuma. Tükelda ülejäänud varred kuubikuteks ja tõsta kõrvale. Vala suhkrus seisnud rabarberikangid koos eraldunud vedelikuga potti, lisa vesi, ülejäänud suhkur ja maasikad ning pane keema. Keeda, kuni rabarber on pehme. Püreeri saumikseriga või aja mass läbi sõela. Pane uuesti tulele ja lisa keema tõusnud segule ülejäänud rabarberikuubikud. Keeda minut ja jahuta.
PS Minu supp tuli seekord vist kilost maasikatest ja 400g rabarberist. Nii on ka hiiglama hea.

 
Jogurtijäätis

4 lahtiklopitud munakollast
100g suhkrut
200 g 35% suhkrut
100 g maitsestamata jogurtit
1/2 vanillikauna
 
Sega munad, suhkur, koor, maitsestamata jogurt ja vanillikaun ning kuumuta, kuni munakollane kergelt pakseneb. Jahuta siis maha ja tõsta jäätisemasinasse, või kui seda pole, siis tõsta segu sügavkülma ja sega iga 20 minuti järel, et tulemuseks oleks pehme jäätis.









0 kommentaari:

Postita kommentaar