Kes armastavad väga õhukest krõbeda põhjaga pitsat (mina!), need armastavad ka selle magusat varianti.. õuntega. Pehme sulanud juustu asemel on pehme maitsev sidrunimaitseline kreem pisukese kaneeli ja vanilli nüansiga. Serveerida vanillijäätisega.
Oijah!Alljärgnevast kogusest saab 10 väikesemat või 1 suure.
500 g lehttaignat
8 suurt haput õuna
~2 spl suhkrut pealeraputamiseks
Kreem
70 g suhkrut
75 g maisijahu
10 munakollast
400 ml piima
100 ml vahukoort, vahustamata
1 kaneelipulk
1 sidruni koored, ilma valge osata
Eelkuumutada ahi 180 kraadini.
Kreemi jaoks vispelda suhkur, maisijahu ja munakollased ühtlaseks. Pane piim, 35% rõõsk koor, kaneelipulk ja sidrunikoor potti ning aja keema. Võta tulelt ja lase maitsetel imbuda nii 20 minutit. Kurna. Vispelda koore-piimasegu aeglaselt muna-maisijahusegu hulka. Pane tagasi pliidile, vispelda. Kui segu hakkab kergelt mullitama, tõsta kohe tulelt. Oht põhjakõrbemiseks on täiesti olemas.
Õunad koorida, lõigata pooleks ja siis omakorda viiludeks, nii 2 mm paksusteks.
Jaota lehttaigen 10 osaks ja rulli iga tükk nii õhukeseks kui võimalik. Lõigata ~10 cm läbimõõduga rattad, teha kahvliga mõned augud sisse. Määrida peale kreemi ja laduda õunaviilud. Raputada õunaviiludele pisut suhkrut ja küpsetada 20-30minutit. +5 minutit kui tegemist suure õunapitsaga.
Õunapitsat saab maitsta Viimsi Ubinalaadal, juba väga traditsioonilises kohvikus.
Mmm, oi seda võtaks kohe suure tüki!
VastaKustutaOlen homme kohal.
VastaKustuta