18 juuli 2011

Kana röstitud paprikate, maasikacarpaccio ja tšillimoosiga

Hiljaaegu erutasid minu maitsmismeeli mitmed blogisöögid. Tuuli tšillimoos, Elise maasikabruschettad.. Kui need headused kõik ühele taldrikule kuhjata pluss veel lahkelt muid lemmikuid lisada, siis avaneb lummav vaatepilt- kõik on juhtumisi pööraselt punane. Energiat täis, ergutav ja samas maandav, soojendav ja toetav. Kui lisada veel punane ja eelarvamustevaba (st pole ise ostnud, ei tea veini hinda ega sellest piirkonnast ka tuhkagi) vein, mis tuneesia päikest täis, siis ei ole imekspandav, et maitsmis-, lõhna-, nägemismeeled  on õnne laineharjal ning suud naeratavad laialt. Suured taldrikud, mugavad toolid ja soe suveõhtu..
Rohkem esialgu hoidiseks ei jäänud

Röstitud ja marineeritud paprikad

8 suurt punast paprikakauna
1 küüslaugupea
1 väiksem punt peterselli
1 sidruni mahl
sama palju oliivõli ~80 ml
1 suur spl balsamicokreemi
meresoola, musta pipart

Lõika paprikatel varrepoolne ots maha ja puhasta seest seemnetest.  Rösti paprikaid sütel või grillahjus suurel kuumusel igast küljest peaaegu mustaks. Kui paprikad näevad välja juba üsna jubedad, siis jahuta ja koori mustunud nahk maha. Mida rohkem kuuma paprika sai, seda kergemini koor eraldub. Sega viilutatud küüslaugust, hakitud petersellilehtedest, sidrunimahlast, oliivõlist, balsamicokreemist, soolast ja piprast marinaad. Sega paprikatükid marinaadiga ja lase vähemalt paar tundi maitsestuda. Võib teha hoidisena purki.


Maasikacarpaccio

500 g maasikaid
balsamicokreemi
vedelat mett

Viiluta maasikad ja nirista peale mett ning balsamicokreemi, lase maitsetsuda.


Tšilli-paprika-laimimarinaadis kanafilee

4 kanafileed
1 laimi mahl
1 spl paprikapulbrit
tšillihelbeid (kui oled soojalt maalt toonud kaasa kotitäie kuivatatud tšillipipraid, siis pudista need kuivad kaunad sõrmede vahel katki- need ongi tšillihelbed)

Kui soovid kauni kujuga fileetükki serveerida, siis tuleb fileed poolitada ja kahe kile vahel lihahaamriga õrnalt lamedamaks ja kujukamaks tampida. Sellist lihatükki tuleb aga ettevaatlikult, st lühikest aega grillida. Hoia kana marinaadis kuniks grillil söed valmis, rösti kummaltki poolt paar minutit, maitsesta soolaga.




Kõigele lisa ohtralt tšillimoosi. Järgmine kord ka münti ja kitsejuustu.





0 kommentaari:

Postita kommentaar