18 november 2011

Cumberlandi kaste jõhvikatega

Olen siin suvest saadik mõelnud jõhvikad portveiniga kokku keeta, aga õige inspiratsioon tuli alles "vahetult enne jõule" ehk novembris. Kui ma Hummeri kavatsustest lugesin, hakata Estonian Air-i pardal  pateed Cumberlandi kastmega pakkuma, saigi mu mõte uue suuna. Õigemast õigem Cumberland on küll ainult punasesõstraželeega, aga sama hästi võib ka jõhvikatega. Täitsa super kalkuni ja muude jõulupraadide-vorstide juurde. Verivorste tuleb ikka enne jõule isu täis süüa, nagu alati!


2 apelsini, koor ja mahl
1 sidrun, koor
200 ml portveini
200 ml punasesõstramahla
250 g jõhvikaid
4 spl suhkrut
väike jupp ingverit, riivitud
1 tl kollaseid sinepiseemneid
soovi korral pisut cayenne`i


Koori sidrun/apelsin juurviljakoorijaga. Lõika diagonaalis või põiki võimalikult peenteks ribadeks.  Pane potti apelsinidest pressitud mahl ja kõik ülejäänud ained v.a. tsitrusekoored. Keeda tasasel tulel ~20 minutit. Püreesta, kurna (jõhvikaseemned!).
NB! soovi korral võib jõhvikad terveks jätta. Proovisin, aga mulle meeldib püreestatud variant oluliselt rohkem.
Lisa apelsini-sidrunikoore ribad. Aja keema ja "keeda kokku" ~5 minutit. Kalla purki, jahuta ja pista külmkappi.

PS kogu jandi tsitruseliste koored eelnevalt eraldi vees keeta jätsin ära, sest ma ei saanud päris täpselt aru, miks seda vaja on.
Mugandatud ajakirjast Delicious.

5 kommentaari:

  1. On küll täitsa hommik alles, aga see kaste tundub üks ütlemata hea asi olevat.Saab proovitud! :)

    VastaKustuta
  2. väga isuäratav blogi, tahaks kohe hambaga näksata :) ja suur tänu linkimast!

    VastaKustuta
  3. Armas Britt, aitäh! loodan, et katsetused on edukad.
    Kairi, ma tahaks nüüd küll kohe teada, mida sa sööd, et sa NIIMOODI kirjutada oskad?

    VastaKustuta
  4. aitäh armsa komplimendi eest! p6hiliselt söön komme, umbes nagu vanas heas tipi ja täpi laulus :)

    VastaKustuta