Pean ütlema, et ma olen suur Tigu toidu fänn. Kuna Tigu sedakorda uutes ja avarates ruumides uksed avas, siis läksin asja nii lähedalt vaatama kui võimalik- porgandikujundite voolimise, sinikarpide küürimise ja kalarappimiseni ikka välja! Ja ei pidanud pettuma.
Foto autor: Katrin Press |
Tigus käib aga mõnus vahemerelik melu. Erinevalt praegu valitsevatest trendidest kõike kohalikust toorainest teha ja auväärses akadeemilises asutuses (peen restoran) aupaklikult istuda, teeb Tigu kõike vastupidi- lõbus trall, eeslilihasalaami Korsikalt, kaheksajalald Portugalist, Picpoul ja muud suurepärased veinid valdavalt Languedoc-ist, foie gras Prantsusmaalt, jalakeerutus ja Mart Juure „vana kooli diskod“ reedeõhtuti.
Austrid on suured ja värsked. Brillat Savarin on nii pehme, rasvane ja hõrk kui vaja, serveeritud akaatsiamee ning rosmariiniga. Külalised saalis oigasid mõnust: " Issand, mis juust see on, mis juust see on?"
Lardo pekk koos meresiilikumarjaga on jumalik suutäis.
Talle neer liigagi eheda maitsega.
Foto autor: Katrin Press |
Foto autor: Katrin Press |
Tigu perenaine on nii lahke südame ja käega, et portsud ei mahu taldrikule ja flambeerimine ulmekalli konjakiga on kaubamärk omaette. Meeskokad välgutavad jaapani nuge ja oma töötajad söövad lõunaks merguez-i harissaga, õhtuks veisefileed bearneace`ga ja joovad head veini peale. Midagi sellist ei ole ma iial a la carte-is näinud, ei mingit peent tilgutamist. Ime siis, et uued suured saalid on rahvast pungil täis.
Ma igatahes olen täielikult, lootusetult ja igavesti Tigu sööki armunud. Lisaks imelised veinid, lustakad laulud, vaimukad inimesed. Aga põhiline siiski- suurepärane toit ja perenaine!
Mina nüüd küll häbenen....:$
VastaKustutaAga tore, et sulle meelbib, sest me oleme seal köögis ju ikka täitsa segased seal kuuma käes....puhkehetkelolen ma hoopis teine inimene :)
Kristel
Kristel, Sul on ikka tõelised anded valmistada ulmemaitsvat sööki ja pakkuda tralli ja inspiratsiooni täiesti unikaalsel moel. Ja süda on Sul ju hea :)
VastaKustuta