10 november 2011

Kitsejuustutäidisega savoia kapsa leht a la Bocca

Tihti on nii, et hea lihatüki või misiganes põhiroa kõrvale sobiva lisandi valimine on suurem peavalu, kui liha või misiganes põhiroa enda küpsetamine. Lisand peaks olema veel vaimustavam, tooma esile põhiroa eripära, kontsentreerima samu maitseid või vastupidi- pakkuma vastuolu ja seda kõike ikka elamusrikkama toidu nimel. Õnneks on olemas köögiviljad!  Ja restoraninädal!!, kust kodukokk saab ideid ammutada. Kitsejuustutäidisega kapsarulli võib rahumeeli kergemaks eineks nahka pista, kui sobitada pardi-,  lamba-, kitse- jne liha juurde.

Kapsarullid oni reeglina  imehead. Olgu tavalise või hiinaka või kaunitarist savoia ehk käharkapsa lehega. Kohe tuleb eriti õpetlik osa: Savoia kapsas  erineb tavalisest peakapsast kõrgema toiteväärtuse, rohkemate vitamiinide poolest. Teda ei saa hapendada (liiga valgurohke) ja  ta on õrnema maitsega!
No välimust tähtsaks pidajate vaatevinklist, teeb ta tavalisele kapsale kindlasti ära!


1 terve savoia kapsapea
300 g kitsejuustu kohupiima
200 g külmutatud spinatit
1 sibul, hakitud
oliivõli, sibula hautamiseks
50g kreeka pähkleid, hakitud
0,25 tl muskaatpähklit, riivitud

Lõika kapsal välja juurikas. Pane terve kapsas juurikaosa allpool potti, kuhu ta tervenisti ära mahub. Keeda soolaga maitsestatud vees ~10 minutit. Tõsta välja, jahuta. Eemalda ettevaatlikult lehed, lõika rootsud õhemaks, rootsukohtade pehmendamisel on abi lihahaamrist. Külmutatud spinat sulata ja pigista välja vesi. Täidise tarvis aja oliivõli kuumaks, hauta selles sibulad, lisa spinat. Sega juurde hakitud pähklid, maitsesta muskaatpähkli, soola ja pipraga. Tõsta igale kapsalehele natuke spinatitäidist ja suur lusikatäis kitsejuustukohupiima. Keera rulli, lao rullid võiga määritud ahjuvormi, lisa veidi kapsakeeduvedeliku ja küpseta 200 kraadi juures 20 minutit.

PS Ülejäänud väikesmatest kapsalehtedest saab ka rulli teha, näiteks niimoodi!


0 kommentaari:

Postita kommentaar