09 detsember 2011

Hurmaamarmelaad- hoidistame aga edasi!

Hoidistesõbrad ei pea kurvastama ja kannatamatult suve ootama. Hetkel on letid lookas hurmaast. Räägitakse, et hurmaa regulaarne tarvitamine teeb meie kehale ja meeleolule ainult head. 

Aialehe sõnul leidub hurmaas kõige enam A-vitamiini, mis tagab terved hambad, naha ja tugeva luustiku. Lisaks sisaldavad hurmaad C-vitamiini, kaaliumi, kiudaineid ja antioksüdante. Uuringud teatavad, et hurmaa sisaldab mitu korda rohkem kiudaineid kui õun. 

Keskmiselt annab üks hurmaa kuni 118 kalorit ja ainult kolm protsenti rasva, mis rannahooajaks valmistujaid eriti peaks rõõmustama. 

Koos eheda vanillikaunaga keetes täitub tuba  idülliliste lõhnadega. Suurepärane igal aastaajal, eriti talvehommikuti.


5 hurmaad, kooritud ja tükeldatud kuubikuteks
3 suurt sidrunit, mahl ja koor
400 g suhkrut
1 vaniljekaun
100 ml vett

Koori sidrunid juurviljanoaga. Sidrunikoori keeda (et mõru maitse kaoks) eelnevalt eraldi nõus 5-10 minutit ja loputa külmas (et keemisprotsessi peatada) vees. 

Pressi sidrunitest värske mahl.
Lõika vaniljekaun pooleks, eralda seemned.
Pane kõïk (v.a. sidrunikoored) potti ja hauta tasasel tulel kuni marmelaad pakseneb ja hakkab läikima. Lisa lõpupoole peenteks ribadeks lõigatud sidrunikoored.

Maitseb hästi koos röstsaia ja pannkookidega ja väga armas kinkida.

Siltide tegemise aardelaegas, no ikka tõeline aardelaegas kohe, asub Tassikese  blogis.

PS Muuseas minu enda ja muude mekutajate, kellele pisut jagus, 2011 hooaja lemmikhoidisteks kujunesid Amarettoga kirsimoos ja Amerettoga aprikoosimoos ja kollase ploomi moos apelsini ja kardemoniga. Kahjuks ei kesta need purgid järgmise suve alguseni. Enne jõule kõik otsas!

Tassikese allalaetavad sildid

0 kommentaari:

Postita kommentaar