22 detsember 2011

Jõulunägemus

Kui Charles Dickens 1843 aastal  "A Christmas Carol " -i kirjutas, siis  vaevalt ta aimas, millist tohutut mõju see kogu maailmale saab edaspidi avaldama. Raamat andis esmakordselt muljetavaldava pildi ideaalsetest jõuludest- perekondlik soojus, rõõmus meel, headus teiste inimeste, eriti muidugi laste vastu. Jutustus sai kohe klassikaks ja selle inimesearmastust tekitav mõju oli tohutu- hoogsalt hakkas arenema heategevus.

Minu armas naabrinaine tuli eelmisel aastal ideele teha väike korjandus ja kinkida Tallinna Lastekodu lastele šokolaadist advendikalendrid. Ehk siis tänu talle said lapsed igapäev tunda pisikest magusarõõmu, mis neil muidu olemata oleks olnud. Lastekodude juhtkond oli äärmiselt liigutatud, kuna muidu oleks lastekodulapsed sel aastal ilma maiustusteta -kommikotte nad ei saa :((( Veel mainis lastekodu juhtkond, et kuigi see kalendrist saadav igapäevane magus üllatus on pisike, siis seda millist rõõmu ja ootusärevust see lastele pakub, ei oska me ette kujutada. Eelmisel aastal oli see väga paljudele lastele ainuke rõõmus asi, mida järgmisest päevast oodata!! Seda on väga kurb kuulda.

Kui katate rikkaliku jõululaua ja täidate oma sõpradele kommikotte, siis mõelge, et just praegu on võib-olla keegi, kes parasjagu millestki nii uhkest unistadagi ei oska, ja ta ise selles sugugi süüdi ei ole, sest ta on veel laps!

Rõõmsaid, maitsvaid ja heategelikke jõule kõigile!


2 kommentaari:

  1. väga ilus tegu. Mind puudutab see teema alati isiklikult, kuna minu ema on lastekodus pool elu veetnud- vanemate varase surma tõttu. Just hiljuti rääkis ta,et kui lastekodust ära sai,siis oma esimese palga eest ostis ta kilo vorsti ja pehme saia ja lihtsalt hammustas üht ja siis teist vaheldumisi. Kilot shokolaadikomme osta ja korraga ära süüa, mis oli teine unistus ta niipea ellu viia ei saanud, aga vahest just sellepärast armastab ta siiani väga magusat:-). Lastekodus hoolitseti tema eest hästi, aga kõike anti jaopärast ja teadagi vähe. Mulle meeldib osaleda heategevuses ja püüan alati aidata,kui on jõukohane. Ilusaid jõule kõigile.
    Signe

    VastaKustuta
  2. Aitäh Signe, väga kõnekas lisa! Osaleme ju ikka heategevuses- numbritel helistades , internetipanga annetuskeskkonnas jne, jne. Aga et ka tänapäeval jõulukommikotte eelarve ette näe, seda küll aimata ei osanud. Pisikesi, kes kalendrit sel aastal Tallinna Lastekodudes ootasid oli 130- 15 last on ühe aastaga lisandunud :(((((

    VastaKustuta