25 märts 2012

Punakapsa salat jõhvikate, mee ja röstitud seemnetega

Mida me sel kevadel sööme? Punakapsast jõhvikate, mee ja röstitud seemnetega. Vähemalt üle päeva ja isu selle järele ei paista raugevat.

Punakapsa salat jõhvikate, mee ja röstitud seemnetega
neljale

1/4 punase kapsa pead, peenelt riivitud
1 porgand, peenelt riivitud
1 pirn, peenelt riivitud
2 peotäit jõhvikaid
2 spl mett, paksemat, suure kuhjaga lusikatäied
ohtras koguses röstitud seemneid, mandleid ja pähkleid


Jõhvikad purustatakse meega, segatakse riivitud kapsa, porgandi, pirniga. Peale kalla seemneid, kindlasti röstitult.
Seemned röstitakse kuumal kuival pannil kergelt jumekaks, panni aeg-ajalt raputades ja  lõpupoole kergelt kaanega kattes, et kõik seemned pannilt minema ei hüppaks.

Seemnete parim osa on neis sisalduvad üliväärtuslikud õlid, valgud, kiudained.
Punakapsas sisaldab 2 korda rohkem vitamiine kui valge isend. 
Milles mee tõeline aare peitub, ei pea vist selgitama.. Või jõhvikate oma, mille maitse ja omadused külmas vees seistes ei kaota oma sära ka pool aastat hiljem. Et mesi mu ema-isa tarudest Raplamaal ja jõhvikad ka nende näppudega sealsetest rabadest korjatud, lennutab nende väärtuse minu jaoks muidugi lisakõrgustesse.  

0 kommentaari:

Postita kommentaar