05 juuni 2012

Arbuus fetaga ehk daami keskpäev

Fuksiaroosa on minu ustav sõber, punase väike leebe õde. Temaga tahan koos olla, kui kõik teised on mind ära tüüdanud- avada pudeli veini ja rääkida sellest, mis mõeldud vaid parima sõbra kõrvadele. Fuksia kingib inspiratsiooni, äratab uinununud tunded, avab meeled ja annab jõudu, et töötada ka siis, kui oled tegelikult juba väga väsinud.

Kirjutab raamat 12 värvi. Tuntud moekunstniku raamat. Jälle!
Arbuus fetaga on aga  puhas klassika. Jälle! Absoluutselt avastamist väärt. Sellest retseptist ei ole moekunstniku raamatus kirjutatud. Ja veini ka keskpäeval ma reeglina ei joo.
Jõudu saab siit aga piisavalt!



Arbuus marineeritud fetaga

200 g fetat
1 peotäis basiilikulehti
1 sidruni mahl
oliivõli samas koguses kui sidrunimahla
musta pipart veskit
oliive

Lõika feta kuubikuteks ja lase üleöö seista hakitud basiiliku, sidrunimahla, oliivõli segus.  Arbuus lõika meelepärasteks tükkideks. Puista peale marineeritud fetat, oliive ja basiilikulehti (olenevalt meeleolust punaseid või rohelisi). Jahvata musta pipart veskist. Söö krõbeda saiaga.

2 kommentaari:

  1. Marju, Sa oled nii tubli etteplaneerija :) Minu jaoks on see arbuusi-fetasalat alati viimasel hetkel kokkuklopsitud salat, kui midagi muud suvel pähe ei tule või kui külmikus tühjus valitseb. Eile oli meil ka laual - tomat, arbuus, avokaado ja feta, veidi palsamiäädikat ja oliiviõli peale. Kõrvale sõime Viimsi taluturult pärit suitsutatud tuulehaugi. Väga mõnus oli :)

    Peakski vähemalt seda vaatama, et suvel ALATI fetajuust külmikus on. Hääd arbuusi saab siit lihapoe kõrvalt turuletist kogu suve jooksul ju..

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere Pille! Feta on muidugi imehea, aga oliivõlis, ürtides ja sidrunimahlas hoidmine teeb ainult head ja kui inimene käib tööl, siis ta lihtsalt on sunnitud planeerima, sest muidu võib lõunal nälga jääda! Ja ma polegi lihapoe kõrvalt arbuusi kunagi ostnud.. Peab siis proovima.. Ah, et tomat :)) Ma tean kedagi, kes ajas näpuga Su aiablogis järge, millist tomatiseemet tellida! Ja kui uuesti moest, siis Sul on ikka väga kadestamisväärt stilist nendes ajakirjalugudes!

      Kustuta