17 mai 2013

Frititud sinimerikarbid kappari-sidrunimajoneesiga


Viimsi Taluturul on tulekul kalapäev, kus täiesti võimalik kokku põrgata mõne teada tuntud kalamehest kokaga nagu Korzets ja muu säherduse kalateadjama rahvaga.
Mereäärne isik võiks ju oma kaladest hõrgu roa vaaritamise käppa saada.
Räägitakse, et pop-up kalapuhvetist saab kohasülti ja rabarbrikooki ja suitsulõhepirukat ja Saaremaa kalarooga. Ümarmudil pidi üles astuma jne, jne..
Kõik see ilmaime leiab aset juba 25. mail kella 10-14 paiku.

Itaalia rannikualade kiirtoit on frititud mereannid, mida pabertuutust koos värketest sidrunitest sektoritega ulatatakse.
Kui nüüd kogu mereannivalikut kodupoes pole, siis kindlasti on meil saada  rannakarbiliha absoluutselt igale pangaarvele sobivas suuruses
Retseptist ilmus Oma Maitse mainumbris ja sellest jagub neljale maitsenärvi ergutavaks eelroaks.
Foto autor on aga hoopis Andra Kalda.



Frititud sinimerikarbiliha
 
500 g sinimerikarbiliha, nt külmutatud
125 ml jahu
1/2 tl soola
1 spl küüslaugupulbrit
näputäis cayenne`i
1 muna
1 spl piima
riivsaia
1/2 liitrit õli frittimiseks

Sidruni-kapparimajonees
 
125 ml majoneesi
30 ml sidrunimahla
1 spl hakitud kappareid
1 tl riivitud sidrunikoort
soola, musta pipart



 
Sulata sinimerikarbiliha, nõruta. Mitte mingil juhul ei tohi karbiliha veega pesta, kaob mõnus soolakas mereveemaitse. Jahu sega soola, cayenne`i ja küüslaugupulbriga.
Veereta karbilihad jahus, raputa üleliigne maha. Kasta muna-piima segusse ja veereta seejärel riivsaias. Lao frittimiseks valmis karbilihad mõneks minutiks taldrikule tahenema.  Kuumuta õli, ideaalis temperatuurini 185 kraadi. Küpseta karbiliha portsude kaupa, et õli liiga maha ei jahtuks. 3-5 minutit on piisav aeg kuldpruuni jume saavutamiseks. Tõsta frititud sinimerekarbid vahukulbil või näpitsatega õlist välja köögipaberile nõrguma. Puista peale pisut peensoola või jahvatatud meresoola, jahvata õige pisut pipart veskist.
 Sega majoneesiained omavahel. Jaga majonees nelja tillukesse kausikesse. Jaga frititud sinimerekarbid neljale taldrikule, torka juude mõned tikud ja tõsta igale juurde kastmekausike.



























2 kommentaari:

  1. Need frititud sinimerekarbid on ikka väga-väga head:) Mõnus retsept!

    Andra tegi pildi, aga mina hoian seda topsikut käes:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere Ragne, seda ma ei teadnudki:O Igatahes olen väga uhke, et selline modell siin üles astub!

      Kustuta