Ennäe imet, iga 5 aasta tagant mobiliseerub kogu rahvas ja tuleb laulupeole!
Tõepoolest pisar silmis, vaatan päält! Väga uhke olen meie oma pidupäeva üle!
Meie muusika ja maailma kauneima rahvariide üle!
Eesti toidu üle!
Kokku 91 orketrit, 20 000 lauljat ja 100 000 pealtvaatajat!
Juuresolev on tegelikult väga vana retsept. Portugali ja Brasiila päritolu, aga kui imeliselt hästi sobib meite oma põldoaga!!
Suitsusauna singi ja põldoa hautis
250 g kuivatatud põldube
100 g Lõuna-Eesti suitsusaunasinki
meresoola ja värskelt jahvatatud musta pipart
4 spl rapisõli
125 ml valget veini
1 sibul, peenelt hakitud
2 sellerivart, peenelt hakitud
4 rohelist sibulat, peenelt hakitud
1 roheline pipar, peenelt hakitud
5 küüslauguküünt, peenelt hakitud
3 loorberilehte
värskelt riivitud muskaatpähklit
cayenne pipart
2 spl värskelt hakitud peterselli
Pane pestud oad suurde potti ja kata külma veega. Kata pott kaanega ja aja keema. Alanda kuumust ja keeda ube 1-1 1/2 tundi. Jahuta, hoia ube keeduvedelikus, õhukindlas nõus külmkapis nii 2 ööpäeva enne pidusööki. Kuumuta seapekk, suitsusaunasink. Seejärel köögiviljad v.a. küüslauk õlis ~ 3 minutit. Lisa küüslauk, kuumuta veel 1 minut. Lisa oad ja vedelikud ning kuumuta kuni vedelikud on redutseerunud. Maitsesta soola, pipra, muskaatpähkli ja cayenne`ga.
Serveeri hakitud peterselliga.
0 kommentaari:
Postita kommentaar