17 aprill 2017

Valge šokolaad, jogurt ja marjad- järjekordne panna cotta

12 klaasikest
või 1 rõngasvorm

Panna Cotta

4 želatiinilehte
250 g 35%-list koort
75 g suhkrut
1 tl vanilliekstrakti või pool kauna
100 g valget šokolaadi
275 g kreeka jogurti (maitsetamata paks jogurt)





Leota želatiini jäävees kuni paisunud; suru välja liigne vesi.
Võta keskmise suurusega pott ja kuumuta suhkur, poolik vanillikaun ning koor keemiseni.
Sega sisse želatiinilehed kuni need lahustunud.
Vispelda juurde valge šokolaad kuni sulanud.
Siis vispelda juurde jogurt.
Lase jahtuda toatemperatuurini.
Jaga vormidesse.
Hoia külmkapis kuni tardunud.

I variant
Võta 600g maasikate kohta 70 g suhkrut ja 1 laim.
Lase seista paar tundi.
Püreesta.
Pane igasse klaasikesse püreed ja kaunist marjadega (vaarikad, mustikad, põldmarjad).

II variant
Lõika maasikad neljaks.
Võta 600 g maasikate kohta 70 g suhkrut ja 1 laim.
Lase "kompotil" seista paar tundi.
Serveeri rõngasvormi sees ja äärtel.
Lisa mustikaid ja muid kaunidusi.

Mõlemad varinadid on head ja efektsed.





0 kommentaari:

Postita kommentaar