07 juuli 2011

Fenkol ja kala- kirglikud abielud

Kui ma kodus teatasin, et olen nüüd blogijate grupi ametlik liige ja kavatsen osaleda mõnel üritusel, millest mõni eeldab koguni öist eemalolekut, siis vaadati mind sellisel ilmel, nagu oleksin teatanud, et olen leidnud endale uue meessõbra või et kavatsen vähemasti astuda striptiisiklubi töökasse kollektiivi. Mõnes mõttes on kodustel isegi õigus, sest gastronoomilisse ekstaasi sattnud inimene on otsutavust täis, temaga pole mõtet vaielda ega muudel, ka ju olulistel teemadel (mis sõbrale kinkida, kas minna rattaga sõitma vms), diskuteerida. Teisalt ongi toiduga mängimine üks väga meeleline tegevus ja armukadedus on täitsa omal kohal. Lisaks sisaldavad paljud toiduained toimeaineid, mis kütavad kirgi ja tekitavad iha.  No võtame näiteks tähestiku järjekorras- arbuus, artišokk, avokaado, fenkol, baklažaan, banaan, maasikad, mereannid, mesi, spargel, spinat, šokolaad, tomat, tšilli.. Millist me ei armasta? Me armastame neid kõiki ja enamgi veel. Ma olen üsna kindel, et lastetuse ravimiseks ilma meditsiinita on palju tõhusamaid, lisaks meeldivamaid ja ka odavamaid mooduseid- sõida näiteks (soovitavalt koos kaaslasega) kuuks ajaks Bali saarele ja söö igapäevaselt granadille, mangosid, duriani, ananasse.
Ja kõik need kodused võrgutavad toiduained- kala, sibul..
Et asi oleks kirglikku reakstiooni väärt, teeme siis BBC Good Food ja Oma Maitse abiga kirglikke toite neist toredatest kodustest afrodisiakumidest.

Foto: BBC Good Food
Võta üks valge kala (roogitud, ilma sisikonnata) ja pane ahjupannile. Hõõru kala soola-pipraga seest ja väljast. Viiluta üks sidrun ja fenkol, ning topi kala kõhu koos väikese pundi hakitud estragoniga. Kui kõik kõhtu ei mahu, pane pannile kala kõrvale, viska juurde mõned tomatid. Vala kalale sorts valget veini,  nirista peale oliivõli ja küpseta ahjus 180 kraadi juures.

Kirglikke eineid!

2 kommentaari:

  1. ma tean seda tunnet;) aga mul mees juba teab, et pole mõtet hullu takistada, vaid vaikselt oodata, et kas läheb üle. vahel läheb, aga väga sageli ikka ei lähe ka.

    VastaKustuta
  2. :-)) kusjuures kui meeleolu mõru, siis tuleb ka toit mõru, nagu see kalagi. Murakamoos tuli juba palju magusammm.

    VastaKustuta