12 august 2011

Kerge suvepasta rohke värske tomatiga

Kas kujutate ette pastat tomatikastmes, kus on AINULT kaks supilusikat oliivõli ja ei mingit juustu? Isegi mitte koort ega võid? Sellist mõtetki on raske taluda. See oleks nagu Itaalia, kust puudub kange espresso, korralagedus ja tänavaelu, särgiväel inimesed välistreppidel ning tänavate kohal rippuv pesu.  Sellest suudame järeldada, et küllap see on lihasuretaja kurb eine või arsti ettekirjutus ega too kaasa mingeid külluslikke elurõõme. Aga jah, kõik ei ole alati nii, nagu paistab. Retsept on tõepoolest dr Sarah Breweri sulest ja täielik puhastumine programmi järgijatele, aga on tõeliselt maitsev, mahlane ja maitsekas. Ja ülistab igal aastal kenasti saabunud kasvuhoonesoojade tomatite aega!
2 sl külmpressoliivõlii
1 sibul, hakitud
2 küüslauguküünt
350 g lihatomateid , hakitud
1 värske või kuivatatud tšillipipar, hakitud
100 ml tomatimahla
1 sl täisterasinepit
12 musta oliivi
6 sl hakitud värsket basiilikut
450 g värsket spinati - või täisterapastat (minu arvates jagub kastet umbes 250 g kuiva pasta jaoks)
värskelt jahvatatud musta pipart
basiilikuoks, kaunistuseks


Kuumatage õli preapannil ja praadige sibulat ja küüslauku kuni need muutuvad klaasjaks. Lisage tomatid, tšillipipar ja tomatimahl ja laske aeg-ajalt segades 10 minutit nõrgal tulel podiseda. Lisage sinep, oliivid ja basiilik ning laske veel 10 minutit nõrgal tulel keeda. Maitsestage pisukese soola ja musta pipraga. Keedetud pasta nõrutage ja pange kohe kastme hulka.

2 kommentaari:

  1. Ma ka olen avastanud mõned täitsa toredad retseptid päris kummalistest raamatutest. Päriselus ei ole mul nendest paastumistest ja mittelihasöömistest kahjuks midagi välja tulnud, aga vot mõnda toitu teen retseptilisast siiani.:)

    VastaKustuta
  2. Tore kuulda! Täna me panime liha marineeruma õunamahla sisse, homme võin siis tulemustest teada anda. Toredat Helsinkit Teile!

    VastaKustuta