31 juuli 2012

Šokolaad ja mustsõstar


Suurema luuleanniga inimesed nimetavad seda kombinatsiooni heavy metal-iks. Raske. Tume. Kohe peale seda, kui kärme Silja granadillitrühvlite retsepti miss Marple osavusega välja peilis, muutus minu peas väga ihaldusväärseks mõte saabuval sõstarde hooajal just need mustad marjad tumeda šokolaadiga trühvliteks segada.
Üks võluvamaid magustoite eales- maitseküllust ja naudingut rohkem kui lihtsa retsepti põgusal vaatlusel lootagi oskaks.

Mustasõstratrühvlid
300 g 70%-lise kakaosisaldusega šokolaadi
50 g võid 
6 suurt spl mustsõstrapüreed
1 spl mett
kakaopulbrit
Püreesta mustsõstrad ja aja läbi sõela. Saadud püree aja koos meega kuumaks, sega ettevaatlikult juurde tükeldatud šokolaad ja või, kuni kõik on sulanud ja mass ühtlane. Kalla segu nii suurde nõusse, et moodustuks  1,5 cm paksune kiht ja jäta 2 tunniks külmkappi. Lõika sobiva suurusega tükkideks, tükke veereta kakaopulbris ja hoia serveerimiseni külmkapis.
Kui ma oleks šokolaadivabrikant, siis ma ainult neid komme teha vorbikski.


0 kommentaari:

Postita kommentaar