02 september 2014

Reikebi Ranna kilupirukas ehk supernäide Rannarahwa Hõrkudest Roogadest


Kauges külas, vanaema juures,
elasin kord, kogu suve.
Vanaema ja mu armas vanaisa,
aga noorel neiul, neist ei piisa.


Jooksen randa, koduküla randa,
et saada pruuniks, teiseks juuniks.
Võtan kaasa, reketid ja maki, kuid
Rannas on vaid üks võrku paikav papi.


Eelmise aasta Vanamõisa laada hitt oli Angelica Udekülli kilupirukas.
Minul on au seda väärtustada aga Merle versiooniga, kes küpsetab ja toimetab Hiiumaal.
See on tõesti lihtne valmistada, rahvuslik ja ikka väga maitsev :)
Retsept on siis ahjuplaadi kogusele, aga igaüks võib ju vähendada komponente olenevalt vormist, milles küpsetada.
Täpselt selline kilupirukas astus üles Vanamõisa laadal Eesti Toidu Telgis (osteti ka kohe ära) ja Kärdla kohvikutepäeva Näkimadalate järelkohvikus  aastal 2014.

 
Reikebi Ranna kilupirukas
Koostisosad:
umbes 500gr pärmi-lehttainast
värsket rohelist sibulat ja korralik peotäis või kaks
3 keedetud muna
umbes 45 puhastatud vürtsikilu (kui juba puhastatud vürtsikilufileesid, siis neid läheb  3alust - 1 alusel on kusagil 15-18 vürtsikilufileed)
tilli
2 muna
umbes 100-150g vahukoort
valmistamine:
*rulli taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile
*puista taignale värske hakitud sibul
*haki keedetud munad ja puista laiali
*laota kilufileed üksteise kõrvale hakitud ja laialilaotatud munade peale
*puista fileed üle tilliga
*klopi 2 muna kausis lahti ja sega vahukoorega
*kalla muna-vahukoore segu kilufileedele
Küpseta 200 kraadises ahjus 20 minutit või kui pirukas on kuldpruun.

0 kommentaari:

Postita kommentaar