Emadepäevaks ärkavad ka kõige unisemad koogiküpsetajad.
Värsket pressib uksest ja aknast, külmkapid pretendeerivad parima kaalujälgija tiitlile ja ootavad tühjenendamist.
Musträstaste kisa saatel mustikad sulama ja kõik muud ained samuti toasooja.
Ja nagu alati, on kõige kiirem ja parem abimees nami-nami
Väike värvi- ja stiilimuutus ning uus kevad võib alata!
Küpsetamata juustukook mustikaga
Põhi:
200 g Digestive küpsiseid
80 g sulatatud võid
1 tl ingveripulbrit
1 tl kaneeli
Kate:
400 g maitsestamata toorjuustu
250 g valget šokolaadi
1 dl mustikamahla (püreestatud mustikad, sõelutud)
2 dl 35% rõõska koort
1 sl suhkrut
1 tl vanilli
2 suurt laimi, mahl ja koor
Kaunistuseks:
söödavaid lilli (kui oled ise kasvatanud ja pole taimekaitsevahendeid peale piserdanud, siis võid need ka päriselt ära süüa)
mustikaid
Riivi küpsised, sega sulanud või ja kaneeli/ingveripulbriga.
Kalla küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhjale ja pressi käega ühtlaseks. Küpseta koogipõhi 200 kraadi juures 10 minutit. Jahuta
Rõõsk koor vahusta suhkru ja vanilliga tugevaks vahuks. Klopi toasoe toorjuust mustika- ja laimimahla, riivitud laimikoorega ühtlaseks.
Valge šokolaad sulata mikrolaineahjus ja lisa toorjuustule. Sega ühtlaseks. Lisa ettevaatlikult ka vahukoor ja sega ettevaatlikult, aga hoolega kõik ühtlaseks. Vala segu jahtunud põhjale ning aseta külmikusse tahenema.
Parem lasta koogil külmkapis seista üleöö.
Retspeti alllikas: nami-nami, kes on selle omakorda mugandanud Eliise toidublogist
NB! Foto on kasutatud, autoriks Linda Lomelino http://www.callmecupcake.se/
Just see konkreetne imeline foto, ajendas mind looma oma versiooni "mustast" valge šokolaadi juustukoogist. Saan aru, et tigeda eesti kontekstis on see midagi ebatavalist, aga rootslanna vastab: Dear Marju, Of course you can use it! So glad you were inspired!!
07 mai 2016
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
0 kommentaari:
Postita kommentaar